ЦЕНТРАЛНИ ВГРАДЕНИ ВАКУУМНИ ПРАХОПОЧИСТВАЩИ СИСТЕМИ

Промишлени прахосмукачки

Няколко причини да използвате индустриални прахосмукачки

В този материал ще ви дадем няколко основания за избор на промишлени прахосмукачки, в сравнение с традиционното почистване на прах от преносими машини:

Ефективността при почистване на прах с индустриални прахосмукачки е с 50% по-висока в сравнение с използването на метли. Доказателството за това може ясно да се види в помещенията, огряни от слънчева светлина и носещите се във въздуха прашинки по време на метене.

Почистването с промишлени прахосмукачки става 30% по-бързо от колкото с обикновените. Най-общо казано, с този тип почистващи машини се осъществява аспирация на прах с едно преминаване на машината, докато малките прахосмукачки изискват две или три преминавания, за да бъде достигнат същият ефект.

Различните типове промишлени прахосмукачки, преносими или централни, могат да бъдат предназначени за индустриално почистване на сухи или мокри настилки и повърхности.
Този тип почистващи машини отстраняват прах и мръсотия от повърхностите в дълбочина. При използването на индустриални прахосмукачки с течение на времето третираните площи ще стават все по-чисти, тъй като замърсяванията, натрупани в структурата на материала ще бъдат трайно премахнати.

Висококачествените индустриални прахосмукачки имат дълъг живот (30-50 години). Те са проектирани за работа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. За сравнение – обикновените, малки прахосмукачки имат експлоатационен живот около 1000 часа.

Промишлените прахосмукачки са по-тихи от обикновените – 75-80 децибела.

Системите за централно индустриално почистване могат да бъдат изградени така, че изходящият тръбопровод да отвежда бактерии, вируси, патогени, миризми, газове и топлина извън сградата. Обикновените преносими прахосмукачки обикновено нямат добра филтрираща система и изхвърлят вредните газове обратно във въздуха.

Тъй като централният агрегат е статичен, не се налага да се пренасят никакви елементи освен маркуч за почистване и необходимите приставки.

Съвременните индустриални прахосмукачки са многофункционални. Те могат лесно, бързо и безопасно да се справят с:
-  абразивни материали – пасък, чакъл, стомана и др.;
-  радиоактивни продукти;
-  взривоопасни изделия – барут и др.;
-  течности;
- хранителни продукти – брашно, сол, захар и др.

Преносимите и централни системи за индустриално почистване са много по-мощни от повечето обикновени прахосмукачки. Например – традиционните прахосмукачки за битови нужди имат маркуч с диаметър около 5-6см и дължина 2-4м. При повечето промишлени прахосмукачки вътрешният диаметър на маркуча за почистване има минимум 7см диаметър и дължина 8-12м. Това позволява отвеждането на частици с по-големи размери.

Индустриалните почистващи системи имат множество функции и могат да бъдат използвани за почистване на различни площи – офиси, промишлени складове, хотели, тръбопроводи и т.н.

Всички промишлени прахосмукачки – както преносимите, така и тези с централна система – са специално проектирани, което позволява лесно да бъдат съобразени спрямо специфични изисквания.

Приложението за индустриални прахосмукачки е до голяма степен неограничено. Те осигуряват ефективна абсорбация на прах – бързо, лесно и прецизно.