ЦЕНТРАЛНИ ВГРАДЕНИ ВАКУУМНИ ПРАХОПОЧИСТВАЩИ СИСТЕМИ

Чистотата: Мнима и действителна

На рисунката са показани резултатите от изследването, проведено от докотор Илмари Линдгрен (Институт по алергология към Централната Университетска болница, гр. Хелзинки)


Ефективността на обикновената прахосмукачка е
ограничена


Трябва да се признае, че е достигната технологичната граница при пречистването на въздуха.
100% пречистване на въздушния поток идващ с относително висока скорост и просто невъзможно, тъй като за изключват използването им за преносими прахосмукачки. В края на краищата огромна част от КПД турбината губи именно за да преодолее съпротивлението на филтъра. 


Степен на пречистване 99,9%?


Когато производителят на прахосмукачката говори за почти стопроцентно пречистване на въздуха, това е обикновено
лукавство. Никъде не се споменава, че тези цифри са верни само за част от праховите фракциите. Фината прах, както и преди, си остава неуловима. В това число и за прахосмукачките с аквафилтър. Потвърждение на това е фактът, че прахосмукачката с воден филтър не улавя, например, цветния прашец и други алергени, а също така не се препоръчва да се използва от алергични хора, както и обикновените прахосмукачки.


Единствената възможна алтернатива


Поради тези причини обикновените прахосмукачки способстват за рециркулацията и последващото натрупване на прах в помещението. При това обикновени наричаме всички преносими прахосмукачки с всякакъв тип филтрация. Алтернатива може да бъде единствено вградената прахосмукачка
PUZER. Такава прахосмукачка е по-мощна от която и да е обикновена прахосмукачка и не връща прахта в помещението.


Назад