ЦЕНТРАЛНИ ВГРАДЕНИ ВАКУУМНИ ПРАХОПОЧИСТВАЩИ СИСТЕМИ

А знаете ли?

Алергията е заболяването на века

Още преди повече от 20 години беше обнародвано изследване на Световната здравна организация, един от изводите на която беше, че към първата третина на 21 век алергиите ще бъдат най-широко разпространените заболявания. Днес тази прогноза могат да я потвърдят алерголози от цял свят. Специалисти от Института по имунология твърдят, че около 30% от жителите на Русия страдат от алергии. И това количество се увеличава. Само от бронхиална астма в Русия днес страдат повече от 8 милиона души.  


Кой още живее в дома ви?

Чували ли сте, че във всеки грам домашен прах живеят и се размножават хиляди сапрофити или акари. А фактът, че помещение от 70 квадратни метра "произвежда" за една година от 12 до 25 кг прах, може да ни накара да се замислим, нали така! Сами по себе си акарите не са паразити, но техните люспи и екскременти са в висока степен алергени. Обикновената прахосмукачка допринася за рециркулацията на тези частици в помещението. Плътният филтър ги раздробява и ги изхвърля обратно във въздуха. Проветряването може само частично да реши този проблем.


Къде е причината за нашите болести?

Лекарите отбелязват, че само 10% от случаите на ОРВИ и на простудни заболявания се придобиват от пациентите извън помещенията, докато останалите 90% — вътре в помещенията. Нали именно вътре в помещенията прекарваме голяма част от живота си. Спомнете си, че, например, през зимата вие плътно затваряте прозорците, отоплителните уреди изсушават въздуха, и целият прах, който може да съдържа огромно разнообразие от опасни частици от канцерогенните микрочастици на цигарения дим до вегетативните форми на микроорганизмите (вирусите), се вдига нагоре. А обикновената прахосмукачка, поради своята структура, само допринася за тяхното запазване и натрупване. В слънчевите лъчи сутрин е особено забележимо, че въздухат вкъщи е много прашен.  


Лъжица прах на ден - нима е толкова опасно?

Забравете за уличната прах. По-голяма част от времето си вие го прекарвата в помещения, където за един ден вие "изяждате" лъжица прах. Именно за негативното въздействие на домашната прах трябва да се запислим най-напред. Компонентният анализ на образци прах показва, че в обикновената домашна прах могат да се съдържат спори на мухъл, вредни микроорганизми, канцерогени, цветен прашец, а да не говорим за вече споменатите акари. Нашите къщи са препълнени с неканени наематели, вредата от които приписваме на лошата екология или отслабения имунитет, при това въобще не се замисляме, че имунитетът ни е слаб именно заради постоянното вдишване на прашния въздух.


Къде е изходът
?

Само вградената прахосмукачка PUZER, препоръчвана от европейските алерголози, решава кардинално проблема с домашната прах. Благодарение на своето естройство, централната прахосмукачка PUZER по време на почистване не връща обработения въздух в помещението, прекратявайки натрупването на прах в дома.    


Назад